Ázsiai fogadástípusok

Az Asian Handicap/ázsiai hendikep fogadási típusnál a nyereményed, vagy annak egy része kombinálódik a két csapat közti gólkülönbséggel. A Bet365 oldalon az Asian Lines fül alatt találod meg.

Az említett irodában van egy sima ázsiai hendikep, és egy alternatív ázsiai hendikep fül is, valamint gólok száma és alternatív gólok száma. A sima és az alternatív jelentése között igazából semmi különbség nincs, ugyanazt jelenti. A sima azért kerül kiemelésre, mert azokat a végeredményeket tartja a Bet365 a legpontosabb jóslásnak (ha nem mozdult el a piac hatására a szorzó), tehát a lenti példánál várhatóan a mérkőzés során 2-3 gól lesz.

Ezeknek a fogadási típusoknak soroljuk fel a végeredményét. Ha szeretnéd megérteni a logikáját, akkor nézd meg ezt a cikkünket és ha átolvasod, érteni fogod az egészet.

Fontos kiemelni, hogy ezek a szabályok akkor érvényesek, ha 0-0 eredmény, vagy döntetlennél tesszük meg a fogadást. Különböző irodákban beleszámolják az aktuális állást is, ha élőben tesszük meg a fogadást.

Mindig hangsúlyozzuk a szabályaink betartását, és aki ezt megteszi, jól jár.

➡️Plusszos hendik

AH +0,25: Ha az általunk választott csapat nyer, megkapjuk a nyereményt. Ha döntetlent játszik, akkor a tét két részre osztódik. A tét felét visszakapjuk, a tét másik fele pedig nyer. Példa: Ha a szorzó 2,0 és 10.000 Forinttal fogadunk, 5.000 Forint visszajár, 5.000 Forint pedig nyer, így összesen 15.000 Forintot nyertünk.

AH +0,5: Ha az általunk választott csapat nyer, vagy döntetlent játszik, megkapjuk a nyereményt. Ha veszít, elveszítjük a tétet. Itt érdemes megnézni a kétesélyes fogadás (Double Chance) szorzóját is mivel a kettő ugyan az. Értelem szerűen a magasabb szorzót érdemes megtenni.

AH +0,75: Ha az általunk választott csapat nyer, vagy döntetlent játszik, megkapjuk a nyereményt. Ha az ellenfél nyert, de csak egy góllal, akkor a tét megoszlik, fele visszajár, a másik felét pedig elveszítjük. Ha két góllal nyert, akkor vesztettünk.

AH +1: Ha az általunk választott csapat nyer, vagy döntetlent játszik, megkapjuk a nyereményt. Ha az ellenfél nyer egy gólos különbséggel, akkor a teljes tétet visszakapjuk. Ha kettő vagy több góllal nyer, vesztettünk.

AH +1,25 Ha az általunk választott csapat nyer vagy döntetlent játszik, megkapjuk a nyereményt. Ha a másik csapat nyer, de csak egy góllal, akkor a tét megoszlik, a fele vissza járt, a fele pedig nyer.

AH +1,5: Ha az általunk választott csapat nyer, vagy döntetlent játszik, vagy csak egy gólos különbséggel vereséget szenved, nyertünk. Minden más esetben vesztünk

➡️Mínuszos hendik

Ah -0,25: Ha az általunk választott csapat nyer, megkapjuk a nyereményt. Ha döntetlent játszik, a tét megosztásra kerül, egyik felét visszakapjuk, másik felét elveszítjük. Mínuszos hendiknél (ha 0-0 az állás, vagy döntetlen élőben) ha veszít a csapat, vesztettünk.

AH -0,5: Akkor nyerünk, ha az általunk választott csapat nyer, minden más esetben vesztünk. Ugyan az, mint a sima három esélyes fogadás (Full Time Result). Itt figyelni kell az alap három esélyes fogadást is, és a magasabb szorzójú meccset érdemes megtenni.

AH -0,75: Akkor nyerünk, ha az általunk megtett csapat legalább kettő góllal nyeri meg a találkozót. Ha egy gólos különbséggel nyer, akkor, fele tét nyer, fele tétet pedig visszakapjuk.

AH -1 Akkor nyerünk, ha az általunk választott csapat legalább kettő góllal nyeri meg a mérkőzést. Ha egy gólos különbséggel nyer, akkor a tétet visszakapjuk.

AH -1,25: Akkor nyerünk, ha az általunk megtett csapat legalább kettő góllal nyeri meg a találkozót. Ha egy gólos különbséggel nyer, akkor csak a fele tétet kapjuk vissza.

AH -1,5 Csak akkor nyerünk, ha az általunk választott csapat legalább 2 gólos különbséggel nyer. Minden más esetben vesztünk.

➡️Over/Under, Felett/Alatt: Ennél a fogadási típusnál a nyereményed vagy annak egy része kombinálódik a mérkőzésen keletkezett gólok számával. A bet365 oldalon az Asian Lines fül alatt találod meg.

➡️Ázsiai felett

Over 0,5: Abban az esetben nyersz, ha legalább egy gól születik a mérkőzésen. A hosszabbítás is beleszámít.

Over 0,75: Akkor nyered meg a teljes összeget, ha legalább kettő gól születik a mérkőzésen. Egy gól esetében a tét megoszlik, a fele nyer, a felét pedig visszakapod.

Over 1: Akkor nyersz, ha kettő gól születik a mérkőzés során. Egy gól esetében a tétet visszakapod. Ha nem lesz gól, vesztesz.

Over 1,25: Akkor nyersz teljes összeget, ha két gól születik. Ha egy gól születik, akkor a fél tétet visszakapod, a fél tétet pedig elbukod.

Over 1,5: Csak akkor nyersz, ha két gól születik, minden más esetben

➡️ Ázsiai alatt

Under 0,5: Ha nem születik gól a mérkőzés során, nyertél, ellenben vesztettél.

Under 0,75: Csak akkor nyered meg a teljes összeget, ha nem születik gól. Egy gólnál a fél téted elveszted, a fél téted pedig visszakapod.

Under 1: Ha nem születik gól, nyertél. Ha egy gól születik, a téted visszakapod. Kettő góltól felfelé vesztesz.

Under 1,25: Teljes tétet akkor nyersz, ha nem születik gól. Ha egy gól születik, fél tétet visszakapod, fél tét pedig nyer. Kettő gól esetében veszítettél.

Under 1,5: Csak akkor nyersz, ha maximum egy gól születik a mérkőzés során. Más esetben vesztettél.

Olvasd el a többi bejegyzésünket is és egészítsd ki a sportfogadásról szerzett eddigi tudásod.